Vårt HVB Villa Parkudden har plats för upp till sju ungdomar och utgör hjärtat i vår verksamhet. Huset är vackert beläget i lummiga omgivningar på Hisingen i Göteborg. Härifrån erbjuds en fantastisk utsikt över Göteborgs hamn och stadens centrala delar. Villa Parkudden har sju platser och varje ungdom har ett eget rum.

Alpklyftan HVB har erfarenhet av att ta emot ungdomar i social utsatthet sedan 1995. Vi tar emot både tjejer och killar som är mellan 14 och 20 år. Ungdomarna erbjuds individuellt  stöd som utgår från ett salutogent förhållningssätt där fokus läggs på deras resurser, dock utan att bortse från deras svårigheter. Villa Parkudden utgör en lugn och trygg fristad där ungdomarna får chansen att starta om och börja resan mot en fungerande tillvaro.

Behandlingstiderna varierar oftast mellan cirka sex och arton månader, beroende på socialtjänstens uppdrag och ungdomens förutsättningar. Ett vanligt resultat är att ungdomarna flyttar hem till sina vårdnadshavare eller till olika former av träningsboende.

Vill du veta mer?  Här hittar du kontaktuppgifter till oss. 

Vi har ramavtal med Göteborgs stad med kranskommuner, Skåne, Kronoberg, Halland samt ett 70-tal kommuner från norr till söder.