Alpklyftans öppenvårdsboenden ligger runt om i Göteborgs stad och vi har både ettor och tvåor. Boendena är fullt möblerade med allt du behöver under din tid hos oss. Oberoende av hur länge du bor hos oss ska vi arbeta tillsammans för att du ska nå dina mål.

När du ska bo hos Alpklyftan, strävar vi efter att vi ska ha en ”lära-känna-varandra-tid”, som varar i ca två till sex veckor. Under den tiden lär vi känna varandra genom att göra praktiska saker inför flytten. Vi kommer även att gå igenom vad som krävs för att kunna bo i en av våra lägenheter och hur vi hjälper dig med detta. Vi vill gärna ta del av dina tankar och idéer. Vi hjälper också till med din flytt och med att du får med dig det du behöver.

oppenvard4Under tiden du bor hos oss kommer du att träffa två kontaktpersoner parallellt. I perioder kommer ni att ses lite oftare, exempelvis under inflyttningsperioden. Antalet träffar bestäms individuellt utifrån dina behov, men ofta brukar det blir cirka två träffar per vecka. Det vi gör på gemensamma träffar, exempelvis biobesök, fika eller lunch betalar vi på Alpklyftan.

Vi kommer att vara med dig och handla mat i början, och vi står för matkostnaderna. Vi handlar tillsammans en gång per vecka. Så småningom får du matpengarna direkt in på ditt konto och kan handla själv.

Vi vill att du ska ha någon form av sysselsättning när du bor hos oss. Det kan vara en praktikplats, skola eller jobb. Om du inte har det när du flyttar in ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig hitta en sysselsättning. Om du har någon speciell fritidsaktivitet som du vill göra som bidrar till en meningsfull fritid, så kan vi också stötta detta ekonomiskt inom vissa ramar.

Oberoende av hur länge du bor hos oss ska vi arbeta tillsammans med att du ska nå dina mål. Vi kommer att göra allt för att stödja dig utifrån din situation.

Vill du veta mer om dina rättigheter eller behöver du prata med någon, klicka här!