Det finns flera anledningar till varför det är intressant och utmanande att jobba hos oss på Alpklyftan. Den främsta är att vi kan göra skillnad för ungdomar och familjer. Den andra är vår vision att bli kompetensledande inom psykosocial vård för ungdomar.

Det innebär att vi alltid strävar efter att vara uppdaterade på de senaste rönen inom forskning och behandling för att kunna utvecklas och erbjuda ungdomen individanpassad vård utifrån dennes behov, motivation och förutsättningar. Är du intresserad av att arbeta för oss eller har idéer kring vilka behov som finns i samhället för alla som behöver stöd? Nedan ser du de tjänster vi har ute just nu. Om vi inte har några aktuella tjänster kan du maila din CV till info@alpklyftan.se och göra en intresseanmälan för framtiden.

Lediga tjänster

Vill du vara med och utveckla Skyddsteamet?

Vi är nu i en spännande utvecklingsfas och behöver en tredje medarbete i teamet. Är du en person med kunskap inom heder- och relationsvåld? Har du ett traumamedvetet bemötande? Trivs du att arbeta i en koordinerande roll för god samverkan; då är denna tjänsten för dig!

Alpklyftan grundades 1995 och är en vårdkedja med HVB, Öppenvård, Träningslägenheter, Familjehemsvård, Skyddat boende och mobilt skyddsteam. Alpklyftan ingår i en vårdkoncern med 50 medarbetare och omsätter 80 MKR.

Arbetsgruppen på Alpklyftan är engagerad och målmedveten. Vi har god stämning och utför vårt arbete med stolthet. Det är en stimulerande miljö, där du får extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling och en arbetsgivare som värnar extra mycket om din hälsa.

Skyddskoordinator

Du kommer att ingå i ett team om tre personer. Teamet arbetar med kvalificerade stöd- och skyddsinsatser för personer som utsätts eller riskerar att utsättas för hot, våld och förtyck.  Vi arbetar främst mot personer boende i skyddslägenhet, men kan också verka som mobil insats vid annan placeringsform.

Tjänsten består av två delar. Dels att arbeta gentemot klienter för att ge stöd och vägledning till ett tryggt liv utifrån deras förutsättningar och mål. Den andra delen består av att koordinera samverkan kring uppdragen samt att vara  sakkunnig utifrån kontexten och skyddsbehovet gentemot andra samverkanspartners. Vi vänder oss till alla åldersgrupper vilket gör arbetsuppgifterna varierande och stimulerande.

Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas

Du ska ha stark drivkraft, hög genomförandeförmåga och trivas i en koordinerande roll. Du är lösningsorienterad och kan presentera komplexa situationer på ett enkelt sätt för klienter och samverkanspartners.

Då enheten är relativt nystartad på Alpklyftan ges du möjlighet att vara med och påverka utveckla formerna såväl din tjänst. Hos oss ges du utlopp att förverkliga nya tankar och idéer som är till nytta för målgruppen och våra samarbetspartners.

Din kompetens av heder- och/eller relationsvåld är viktig men din förmåga för teamarbete, att coacha andra utifrån ett traumamedvetet bemötande är viktigare. Har du dessutom erfarenhet av att skriva skyddsbedömningar utifrån Freda och Patriark har du ännu fler delar av den kompetens vi söker. Du har högskoleutbildning inom socialt arbete och får gärna ha arbetat inom socialtjänsten.

Anställning

Du kommer ha en anställning på heltid med sex månaders provanställning. Din arbetstid är vardagar och du kommer ha beredskap på rullande schema. Körkort är en förutsättning för att du ska kunna utföra ditt arbete.

För mer information om tjänsten kontakta Louise på 0735-19 03 40 eller  louise@alpklyftan.se

 

Välkommen med din ansökan till louise@alpklyftan.se senast 17 januari 2019!

 

Driven extrajobbare till Alpklyftans Öppenvårdsteam Borås

Inom Alpklyftans Öppenvård arbetar ett team på 25 personer bestående av enhetschef, bitr. enhetschef/metodhandledare, öppenvårdsbehandlare och boendepersonal.

På öppenvården möter vi våra ungdomar och familjer utifrån deras specifika behov och förmågor. Våra behandlare arbetar med allt från skola, bostad och körkort till familjebehandling, missbruksbehandling och KBT-samtal. Vi strävar alltid efter att hjälpa till och skapa en meningsfull struktur med daglig sysselsättning och fritidsintressen samt en fin hemmiljö med förutsägbara regler och varaktiga relationer.

Alla våra förstärkta träningsboenden har kvälls- och nattpersonal. I de externa träningslägenheterna förläggs tillsynen omsorgsfullt utifrån ungdomens bästa.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad kontaktperson för våra ungdomar och familjer i Boråsområdet. Du ska vara snäll och tydlig och ha en personlig mognad. Du behöver ha god förmåga att hålla struktur och planering. Du brinner för ungdomar som hamnat i utanförskap och är uppfinningsrik i att skapa hopp och framåtrörelse.

Vi arbetar utifrån varje ungdoms- och familjs unika behov och du behöver ha lätt för att förstå andra människors beteende och utgå från de bakomliggande orsaker som skapar dem. Våra insatser genomsyras av ett salutogent förhållningssätt och vi ser på alla våra ungdomar och familjer som människor som kan och vill!

Vi förväntar oss att du uppskattar att jobba under stor frihet med eget ansvar. Ett grundkrav är att du kan arbeta självständigt i ungdomen/familjens egen miljö då arbetet till stor del består av ensamarbete.

Arbetsgruppen på öppenvården är engagerad och målmedveten. Vi söker dig som vill arbeta extra och utvecklas i en spännande och lärorik arbetsmiljö. Vi har en god stämning hos oss och söker dig som kan bidra till vi-känslan.

Beskrivning av kvalifikationer

Du har relevant utbildning eller studerar till socionom, socialpedagog eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar i utanförskap på olika sätt. Erfarenhet av arbete med ungdomar med normbrytande beteende, missbruksproblematik och begynnande kriminalitet är meriterande.

Egen bil och körkort krävs. God kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift krävs. För tjänsten erfordras utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Sök jobbet, senast 14 oktober, genom att skicka e-post till lisa.jacobsson@alpklyftan.se

Arbetslivserfarenhet: Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Om lön: Timlön

Om anställningsvillkor: Arbetet är förlagt till dag/kväll/natt/vardag/helg