Det finns flera anledningar till varför det är intressant och utmanande att jobba hos oss på Alpklyftan. Den främsta är att vi kan göra skillnad för ungdomar och familjer. Den andra är vår vision att bli kompetensledande inom psykosocial vård för ungdomar.

Det innebär att vi alltid strävar efter att vara uppdaterade på de senaste rönen inom forskning och behandling för att kunna utvecklas och erbjuda ungdomen individanpassad vård utifrån dennes behov, motivation och förutsättningar. Är du intresserad av att arbeta för oss eller har idéer kring vilka behov som finns i samhället för alla som behöver stöd? Nedan ser du de tjänster vi har ute just nu. Om vi inte har några aktuella tjänster kan du maila din CV till info@alpklyftan.se och göra en intresseanmälan för framtiden.

Familjehemskonsulent

Till vår familjehemsvård söker vi en engagerad person med förmåga att ta stort eget ansvar och en vilja att delta i utvecklingen av vår verksamhet. Du ansvarar för att rekrytera och utreda blivande familjehem samt utbilda och handleda befintliga familjehem. Du ansvarar även för samarbetet med socialtjänsten och andra aktörer kring den unge.

Du bör ha relevant högskoleutbildning såsom socionom, socialpedagog eller liknande. Du bör även ha erfarenhet av arbete inom familjehemsvård och/eller socialtjänsten barn och ungdomar. Ett grundkrav är att du kan arbeta självständigt och målinriktat samtidigt som du har lätt för samarbete. Annan relevant utbildning så som utredning av familjehem, handledning och familjearbete är meriterande. B-körkort krävs i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Har du frågor går det bra att kontakta enhetschef Helén Frisell på tel nr 0735-19 03 35 eller helen.frisell@alpklyftan.se

Välkommen att skicka din ansökan med CV till: helen.frisell@alpklyftan.se

Vi intervjuar löpande, sista ansökningsdag är den 31 aug 2018.

Vi ser fram emot din ansökan!

Koordinator till vårt Skyddade boende

Till vår nystartade enhet Skyddat boende/Skyddsteam söker vi en engagerad och driven koordinator som vill vara med att starta upp enheten. Vi arbetar med kvalificerade stöd- och skyddsinsatser för personer som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat och/eller patriarkalt våld och förtyck. Insatsen kopplas till den placeringsform som matchar klientens behov, vilket kan vara familjehem, HVB, träningslägenhet, skyddslägenhet eller öppenvård.

Tjänsten består av två delar; dels att stödja och vägleda klienter till ett tryggt liv utifrån deras förutsättningar och mål men också att vara sakkunnig utifrån hederskontexten och skyddsbehovet gentemot andra samverkanspartners. Då vi vänder oss till alla åldersgrupper blir arbetsuppgifterna varierande och stimulerande. Som koordinator skriver du skyddsutredningar och gör löpande skyddsbedömningar.

Du kommer att ges stora möjligheter att vara med och utveckla enheten och din tjänst.

Kvalifikationer

Du bör ha relevant högskoleutbildning såsom socionom, socialpedagog eller liknande. Vi ser att du har minst två års erfarenhet av målgruppen som tjänsten avser. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt erfarenhet av att skriva skyddsutredningar.

Ett grundkrav är att du kan arbeta självständigt och målinriktat samtidigt som du har lätt för att samarbeta och inser vikten av ett bra nätverksarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har mångkulturell kunskap och erfarenhet av traumamedveten omsorg.

Anställningsvillkor

Koordinatortjänsten är på heltid och tillsvidare, med sex månaders provanställning. Arbetstiderna är förlagda till vardagar och till viss del kvällar. Beredskap ingår i tjänsten där visst helgarbete kan förekomma. Körkort krävs. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Som timvikarie är arbetstiden under vardagar och främst dagtid och kväll.

Ansökan

Arbetsgruppen på Alpklyftan är engagerad och målmedveten. Vi har en god stämning i arbetsgruppen och har en stolthet i det arbete vi utför. Vill du arbeta i en stimulerande miljö, där du får extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling och friskvårdsersättning? Sök tjänsten redan idag!

Har du frågor går det bra att kontakta enhetschef Louise på tel nr 0735-19 03 40 eller louise@alpklyftan.se

Välkommen att skicka din ansökan med CV till: louise@alpklyftan.se

Vi intervjuar löpande, sista ansökningsdag är den 20 maj 2018.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Driven sommarjobbare till Alpklyftans Öppenvårdsteam

Vi söker dig som vill jobba som öppenvårdsbehandlare, är initiativrik och gärna antar utmaningar. Din personliga lämplighet för att skapa hopp och framåtrörelse för våra ungdomar bottnar i din personliga mognad och positiva människosyn. Du behöver ha god förmåga att hålla struktur och planering. Ett grundkrav är att du som behandlare kan arbeta självständigt. Arbetsgruppen på öppenvården är engagerad och målmedveten. Vi har en god stämning i arbetsgruppen och söker dig som kan bidra till vi-känslan.

Du behöver ha en relevant utbildning eller studera till socionom, socialpedagog eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete med ungdomar på olika sätt. God kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Körkort krävs. För tjänsten erfordras utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

En viss del av arbetstiden är förlagd till eftermiddagar och kvällar. Det är vanligt att man är schemalagd två kvällar/vecka i öppenvården. Visst helgarbete kan förekomma. Tjänsten är ett vikariat på heltid.

 

För mer info om tjänsten kontakta Lisa Jacobsson på: 0735-19 03 78

Välkommen med din ansökan till: lisa.jacobsson@alpklyftan.se