HVB Villa Parkudden

Vårt HVB, Villa Parkudden, ligger i en vacker, lummig park på Hisingen i Göteborg. Det har en fantastisk utsikt över Göteborgs hamn och de centrala delarna av staden. Varje ungdom har ett eget rum. Det finns ett flertal gemensamma utrymmen exempelvis vardagsrum, kök samt ett fritidsrum med musikutrustning. Villa Parkudden utgör en lugn och trygg fristad där ungdomarna får chansen att starta om och börja resan mot en fungerande tillvaro.

På Villa Parkudden kan upp till sju ungdomar vara boende på samma gång. Här finns i grunden minst två vuxna i tjänst 24 timmar/dygn.

HVB Hallegatan

15 november 2017 öppnade vi vårt nya HVB Hallegatan beläget vid Ramberget på Hisingen. En ljus nyrenoverad vindsvåning med utsikt över stan, med plats för 4 ungdomar samt personal. I samma byggnad finns även 2 tillhörande träningslägenheter.

Vi vänder oss till killar och tjejer i åldern 16 – 20 år med psykosocial problematik och som av olika anledningar behöver förberedas för ett eget boende.

Alpklyftans nya HVB blir en förlängning av HVB Villa Parkudden genom den geografiska närheten (300 m) och med en gemensam enhetschef. Ungdomarna i såväl HVB som träningslägenhet kommer ha personal på plats dygnet runt utifrån behandling, omsorg och tillsyn. Genom den nya verksamheten finns det stora möjligheter för ungdomar att utvecklas genom att vi här kan erbjuda en tydligare gång mot ett självständigt boende.

Öppenvård/Träningsboenden

Alpklyftan Öppenvård har idag ett stort antal boenden i varierande storlek i Göteborg. Vi har för närvarande boenden i Örgryte, Majorna, Gamlestaden, Frölunda och på Hisingen.

Vi har också förstärkta träningsboenden där ungdomarna har tillgång till en vuxen under natten som trygghet i anknytning till boendet. Dessa boenden är ett rum och kök, med egen dusch, toalett och kokvrå.

Familjehemsvård

Alpklyftan Familjehemsvård erbjuder engagerade familjehem och förstärkta familjehem i Göteborg med omnejd. Att vara familjehem innebär att man i sitt hem tar emot barn och ungdomar som en familjemedlem för att i föräldrars ställe vårda dem under en längre eller kortare tid. Vi strävar efter att kunna erbjuda en vård och en boendeform som är individuellt anpassad utifrån den unges behov.

Familjehemmen utreds och får stöd, handledning och utbildning av Alpklyftans familjehemskonsulenter. Vi söker just nu efter fler familjehem. Är du intresserad av att veta mer om att bli familjehem klicka här eller ring 031-788 01 13.