Målet med boende i referenslägenhet är att individen i framtiden ska få möjlighet till ett eget boende. Vid boende i våra referenslägenheter är utgångspunkten att man ska klara av att bo själv. Hyran ska betalas i tid, lägenheten ska skötas och inga störningar får förekomma. Fungerar det inte har vi möjlighet att sätta in boendestödjare som stöttar med ADL, bryta isolering, myndighetskontakter, ekonomi och samhällsvägledning.

Placeringstiden är mellan 13-15 månader.

Omfattningen av basstödet som ingår i placeringen är två gånger per månad, en av dem är i samband med hyresinbetalning (extra stödtimmar kan erbjudas).

Startkit med nödvändiga husgeråd

I våra Referensboende ingår alltid ett startkit med ex. dammsugare och andra nödvändiga husgeråd. Detta startkit får den boende behålla efter fullgjort referenstid.

Möjlighet till övertag av förstahandskontrakt

Vi har samarbete med ett fastighetsbolag som erbjuder den boende möjligheten att ta över förstahandskontraktet efter referenstiden.  Förutsatt att lägenheten skötts. På detta sätt får den boende en bostad och kan bo kvar på orten/området dem etablerat sig i.

 

För information om boendelösningar, platstillgång eller andra frågor vänligen kontakta Ola Meyer på telefon: 0735-19 03 50 eller mail ola.meyer@alpklyftan.se.