Välkommen till Alpklyftans HVB

För tjejer och killar i åldrarna 14-20 år

Alpklyftans HVB består av två behandlingshem. HVB Villa Parkudden med åtta i platser i kollektivt boende och HVB Hallegatan med fyra platser i kollektivt HVB samt två HVB-lägenheter. Båda våra HVB tar emot akuta placeringar och har möjlighet att göra utredningar. Våra HVB vänder sig till tjejer och killar i åldrarna 14-20 år. Boendena är belägna på Hisingen i Göteborg med geografisk närhet till varandra (300 m). I närområdet finns härliga grönområden, goda kommunikationer, nära till skolor och praktikplatser, mängder av fritidsaktiviteter och annan social service.

hvb-image
hvb-image

HVB Villa Parkudden

Villa Parkudden utgör en lugn och trygg miljö där ungdomarna får chansen att starta om och börja resan mot ett fungerande liv. Huset är vackert beläget i lummiga omgivningar på Hisingen i Göteborg. Härifrån erbjuds en fantastisk utsikt över Göteborgs hamn och stadens centrala delar. Villa Parkudden har åtta platser och varje ungdom har ett eget rum. Här finns också ett flertal gemensamma utrymmen, som exempelvis vardagsrum, kök samt ett fritidsrum. På Villa Parkudden tar vi emot tjejer och killar i åldrarna 14-18 år.

HVB Hallegatan

Boendet har sin verksamhet i en ljus och nyrenoverad fastighet vid Ramberget på Hisingen, med fin utsikt över stan. Här finns det plats för fyra ungdomar samt personal.   I samma byggnad finns även två tillhörande HVB lägenheter. På HVB Hallegatan vänder vi oss till killar och tjejer i åldern 15 – 20 år med psykosocial problematik och som av olika anledningar behöver förberedas för ett eget boende. Ungdomarna har personal på plats dygnet runt utifrån behandling, omsorg och tillsyn. Målet med verksamheten är att kunna erbjuda en tydlig väg till ett självständigt boende.

hvb-image
hvb-image

Vårt team

Alpklyftans personalteam är handplockat, väl sammansvetsat och har tillsammans en mycket hög kompetens sett till utbildning, erfarenhet och kunnande. I Alpklyftans HVB-team finns socionomer, socialpedagoger, beteendevetare, behandlingspedagoger. Gruppen har en bred arbetslivserfarenhet inom institutionsvård, socialtjänst och LSS. Förutom redan befintlig kompetens vidareutvecklar vi också vår personal kontinuerligt.